U bent hier > Home > Elektrisch rijden > 21.000 publieke laadpunten tegen 2020


Blue Corner, eNovates en Ze-Mo paraat voor realiseren EU-richtlijn elektrische wagens:
21.000 publieke laadpunten tegen 2020

Europa promoot elektrische auto’s. Daarvoor heeft ze richtlijnen opgesteld voor de lidstaten om tegen 2020 voldoende laadpalen te plaatsen. Voor België zijn er dat 21.000. Tegelijk ziet Europa in dat er meer nodig is dan alleen ‘palen planten’. Het gaat óók over de software om de laadsystemen te beheren, over het geïntegreerde en beveiligde betaalsysteem en over het bewustmaken van de weggebruikers: alleen met groene energie verzekeren we een duurzame mobiliteitstoekomst. Blue Corner, eNovates en Ze-Mo zijn de uitdaging aangegaan en hebben nu al het eerste laadnetwerk dat heel België dekt!

De meeste weggebruikers rijden nu nog in wagens met een benzine- of dieselmotor. Maar de elektrische aandrijving raakt – via de hybridetechnologie – écht ingeburgerd. Eens volledig elektrisch heb je geen traditionele benzinepomp meer nodig, maar wel een laadpunt – dat op verschillende locaties zal voorkomen – ook in de tankstations. Veel ondernemers zien hun kans schoon en positioneren zich als laadpuntexpert. Maar alleen het Belgische Blue Corner heeft op dit ogenblik een netwerk met landelijke dekking. Hun sterkte? Ze hebben alle kennis en infrastructuur zelf in huis. Plus de communicatiekanalen om gebruikers te informeren.

In Vlaanderen, Wallonië én verder
Blue Corner en eNovates werken sinds 2010 aan de bouw van het laadpalennetwerk om zo de markt voor de elektrische wagens in België mee op gang te trekken. Het laadnetwerk van Blue Corner (in Vlaanderen) en Ze-Mo (in Wallonië) telt meer dan 1000 laadpunten. Daarvoor gebruiken ze de Belgische toptechnologie van eNovates. Die technologie heeft vanuit België intussen internationale uitstraling gekregen: je komt de eNovates laadpunten ook tegen in Nederland, Ierland en Duitsland.


Samenwerken met Europa
Europa vindt in Blue Corner een go-between die samenwerking stimuleert met lokale besturen. Het zijn nu net deze lokale besturen waar eNovates, Blue Corner en Ze-Mo sterke partnerships mee uitbouwt. En de gemeentebesturen doen meer dan concessies verlenen. Ze helpen ook om elektromobiliteit te promoten bij weggebruikers en bedrijfsleiders. Die aanpak werkt. Want Blue Corner heeft 4000 laadpassen in omloop in verschillende Europese steden en gemeenten. Daarmee laden de gebruikers overal in België en in de omringende EU-landen.

Partners helpen met klantenservice
Peter Buyckx, medeoprichter Blue Corner & managing partner eNovates: “Onze oplossingen beantwoorden aan de drie grote laadbehoeften van de eindgebruiker: laden thuis, laden op het werk en laden onderweg. Privébedrijven met een openbare parkeerruimte helpen we om hun klanten nog beter te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten en evenementenhallen: we bieden de uitbaters een totaalpakket, inclusief de laadsystemen, het beheer, de toegang en de communicatie. Tegelijkertijd garanderen we dat alle Belgische, Nederlandse en Duitse klanten elk laadpunt kunnen activeren met hun oplaadkaart – zónder compatibiliteitsproblemen. Daarmee staan we nu al een stuk verder dan je zou denken. Het voorbereidende werk is achter de rug. We kunnen beginnen met uitrollen. Kortom: de e-toekomst straalt! En Blue Corner, eNovates en Ze-Mo gaan er keihard tegenaan om van elektrisch rijden de slimste en meest gebruiksvriendelijke vervoerskeuze te maken.”

Info: www.enovates.com, www.bluecorner.be, www.ze-mo.be

Gerelateerde artikels
Europees Parlement: 12.000 laadpunten in België
Gratis benzineauto om op vakantie te gaan moet elektrisch rijden stimuleren
Elektromobiliteit: de sector is er klaar voor
La recharge électrique s'organise
Infrax dicht bij akkoord met Blue Corner en eNovates
Dendermonde rijdt voortaan elektrisch
Pollinkhove: nieuw oplaadpunt elektrische fietsen
Grand Hotel Reylof Gent klaar voor elektrische toekomst
21.000 publieke laadpunten tegen 2020
Vectrix Electric en Blue Corner
Opladen in het buitenland
Edegem start de elektrische wagen
Nieuw oplaadeiland in Roeselare
14e oplaadeiland in GrimbergenBlue Corner NV, Rijnkaai 37
2000 Antwerpen / Belgium
T  +32 (0) 3 337 38 30
F  +32 (0) 3 337 38 31
E  info@bluecorner.be

Algemene voorwaarden