U bent hier > Home > Elektrisch rijden > Elektromobiliteit: de sector is er klaar voor


FEDERAUTO was partner van E-Brussels, het eerste 100% elektrische evenement in de hoofdstad van Europa dat georganiseerd werd in het kader van de Europese Week van de Mobiliteit. Dit was voor de Confederatie het uitgelezen moment om drie belangrijke elementen in het elektromobiliteitslandschap te beklemtonen: de infrastructuur, de distributie en de fiscaliteit.

Er is voldoende laadinfrastructuur
Het door FEDERAUTO ter gelegenheid van de E-Brussels toegegeven en bereikte doel: de beslissingsbevoegde personen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest sensibiliseren. Binnen Europa is onze hoofdstad één van de slechtste leerlingen in de klas op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. De boodschap is duidelijk: de wagens bestaan, de klanten ook en het comfort dat dit soort wagens de bevolking in stedelijke milieus biedt valt niet te ontkennen, aangezien ze stil zijn en geen uitlaatgassen uitstoten. Nu zijn er dus middelen nodig om een laadinfrastructuur te ontwikkelen.

De sector is klaar en anticipeert
De marktspelers van de autodistributie zijn zich bewust van de diepgaande verandering die de sector zal ondergaan. "FEDERAUTO onderstreept elke dag het belang dat ons organisme aan deze evolutie toekent", zo bevestigt Philippe Pirson, afgevaardigd bestuurder van FEDERAUTO. FEDERAUTO anticipeert daar in het bijzonder op dankzij haar EVA-platform (electric vehicles in action) en haar partner EDUCAM die het volledige opleidings- en veiligheidsluik voor de autosector op zich neemt.

Fiscale steun is de sleutel
Elektrische voertuigen en meer algemeen ecologische voertuigen met een alternatieve aandrijving (elektriciteit en CNG) moeten een betere fiscale steun genieten, dit geldt zowel voor personenauto's als voor firmawagens. Daarvoor dient een solide toekomstvisie uitgewerkt te worden in de komende jaren.

Bron: FEDERAUTO - Belgische Confederatie van de Autohandel en -Reparatie en van de Aanverwante sectoren

Blue Corner bouwt mee aan de elektromobiliteit van morgen
Europees Parlement: 12.000 laadpunten in België
Gratis benzineauto om op vakantie te gaan moet elektrisch rijden stimuleren
Elektromobiliteit: de sector is er klaar voor
La recharge électrique s'organise
Infrax dicht bij akkoord met Blue Corner en eNovates
Dendermonde rijdt voortaan elektrisch
Pollinkhove: nieuw oplaadpunt elektrische fietsen
Grand Hotel Reylof Gent klaar voor elektrische toekomst
21.000 publieke laadpunten tegen 2020
Vectrix Electric en Blue Corner
Opladen in het buitenland
Edegem start de elektrische wagen
Nieuw oplaadeiland in Roeselare
14e oplaadeiland in GrimbergenBlue Corner NV, Rijnkaai 37
2000 Antwerpen / Belgium
T  +32 (0) 3 337 38 30
F  +32 (0) 3 337 38 31
E  info@bluecorner.be

Algemene voorwaarden
Garantievoorwaarden