U bent hier > Home > Elektrisch rijden > Grand Hotel Reylof Gent klaar voor elektrische toekomst


Persbericht 04.03.2013

De Europese Unie promoot elektrische auto’s. Daarvoor heeft ze richtlijnen opgesteld voor de lidstaten om tegen 2020 voldoende laadpalen te plaatsen. Voor België betekent dat er zo’n 21.000 publiek toegankelijke laadpunten en 150.000 private laadpunten moeten worden geïnstalleerd. Tegelijk ziet Europa in dat er meer nodig is dan alleen ‘palen planten’. Het gaat óók over de software om de laadsystemen te beheren, over het geïntegreerde en beveiligde betaalsysteem en over het bewustmaken van de weggebruikers: alleen met groene energie verzekeren we een duurzame mobiliteitstoekomst. Blue Corner en eNovates zijn de uitdaging aangegaan en hebben nu al het eerste laadnetwerk dat heel België dekt! Grand Hotel Reylof, lid van de Europese Sandton Hotels te Gent, heeft alvast een laadpunt voor het laden van elektrische voertuigen geplaatst.

Situatie
De meeste weggebruikers rijden nu nog in wagens met een benzine- of dieselmotor. Maar de elektrische aandrijving raakt – via de hybridetechnologie – écht ingeburgerd. Eens volledig elektrisch heb je geen traditionele benzinepomp meer nodig, maar wel een laadpunt – dat op verschillende locaties zal voorkomen – ook in de tankstations. Het Belgische Blue Corner is op dit ogenblik de enige partij met een netwerk met landelijke dekking. Naast alle kennis inzake laadinfrastructuur en beheer van de laadpunten zijn er ook makkelijke systemen om uw laadbeurt af te rekenen.

De elektrische auto
Mocht u denken dat de elektrische auto een zeer kleine tweezitter is die voornamelijk lijkt op een “koekendoosje” dan vertellen wij u graag dat alle autoconstructeurs vandaag een of ander aanbod hebben in hybride, hybride plug-in of elektrisch aangedreven personenwagens. Van fraai uitziende familiewagens (vb: Opel Ampera, Nissan Leaf, Volvo V60) over luxueuze bolides (Tesla Model S, Cadillac) tot super sportwagens (Exagon Furtive, Fisker Karma). Het ongelooflijke koppel van de elektrische motor zorgt voor een onvergetelijke rijervaring. De stilte van de motor zorgt dan weer voor extra comfort en de onbestaande CO² uitstoot draagt bij tot een schoner klimaat.

Laden in Europa
Het laadnetwerk van Blue Corner telt in België al meer dan 600 laadpunten. Daarvoor gebruiken ze de Belgische toptechnologie van eNovates. Die technologie heeft vanuit België intussen internationale uitstraling gekregen: je komt de eNovates laadpunten ook tegen in Nederland, Ierland en Duitsland.
Met de Blue Corner laadpas kan uw elektrisch voertuig geladen worden in inmiddels 8 Europese landen waaronder Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Ierland etc.

Partners helpen met klantenservice
Peter Buyckx, medeoprichter Blue Corner & managing partner eNovates: “Onze oplossingen beantwoorden aan de drie grote laadbehoeften van de eindgebruiker: laden thuis, laden op het werk en laden onderweg. Hotels en privébedrijven met een parkeerruimte helpen we om hun klanten nog beter te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten en evenementenhallen: we bieden de uitbaters een totaalpakket, inclusief de laadsystemen, het beheer, de toegang en de communicatie. Tegelijkertijd garanderen we dat alle Belgische, Nederlandse en Duitse klanten elk laadpunt kunnen activeren met hun oplaadkaart – zónder compatibiliteitsproblemen. Daarmee staan we nu al een stuk verder dan je zou denken. Het voorbereidende werk is achter de rug. We kunnen beginnen met uitrollen.
Kortom: de e-toekomst straalt! Grand Hotel Reylof is klaar om er, samen met Blue Corner keihard tegenaan te gaan om van elektrisch rijden de slimste en meest gebruiksvriendelijke vervoerskeuze te maken.”

Over Grand Hotel Reylof
Genieten van pure luxe bij Sandton Grand Hotel Reylof in Gent.
Overnachten in een luxe hotel in hartje Gent? Verblijf in Sandton’s eerste Grand Hotel, Sandton Grand Hotel Reylof. Gelegen op een echte toplocatie in het hart van een van de meest historische en verassende stad van Vlaanderen en op wandelafstand van bekende monumenten. Makkelijk, gezellig, top service, luxe en genieten, ideaal vertoeven dus.
Wat biedt Sandton Grand Hotel Reylof nog meer?
Het hotel beschikt over 158 comfortabele hotelkamers, suites en appartementen. In het monumentale hoofdgebouw bent u welkom in het sfeervolle restaurant & bar ‘Lof’, waar onze chef Michiel Slot en zijn team u laten genieten van verschillende culinaire hoogstandjes. Voor een heerlijke cocktail of glaasje champagne bent u welkom onze cocktailbar of champagnebar. Ook voor niet hotelgasten is ons trendy restaurant en bar een echte aanrader.
Tevens beschikt het hotel over negen sfeervolle vergaderruimtes met een bijzonder authentieke sfeer en allen voorzien van daglicht. WiFi is gratis beschikbaar in het gehele hotel. Voor de nodige ontspanning vindt u in het geklasseerde koetshuis een wellness, waarin zich een bad, sauna, stoombad en een ontspanningsruimte met bijhorende behandelingen en een fitness bevinden. Van deze faciliteiten, met uitzondering van de behandelingen, mag u als gast gratis gebruik maken. Tussen de diverse gebouwen vindt u een prachtige binnentuin, waarin u bij goed weer heerlijk kunt genieten op een van de terrassen. Het hotel beschikt over een 50-tal parkeerplaatsen (betalend) en een oplaadpunt voor elektrisch voertuigen (gratis). Er is eveneens een publieke parking Ramen, net om de hoek.
Ontdenk Gent vanuit Sandton Grand Hotel Reylof. Een oase van rust midden in de stad Gent.

www.sandton.eu/nl/gent
Europees Parlement: 12.000 laadpunten in België
Gratis benzineauto om op vakantie te gaan moet elektrisch rijden stimuleren
Elektromobiliteit: de sector is er klaar voor
La recharge électrique s'organise
Infrax dicht bij akkoord met Blue Corner en eNovates
Dendermonde rijdt voortaan elektrisch
Pollinkhove: nieuw oplaadpunt elektrische fietsen
Grand Hotel Reylof Gent klaar voor elektrische toekomst
21.000 publieke laadpunten tegen 2020
Vectrix Electric en Blue Corner
Opladen in het buitenland
Edegem start de elektrische wagen
Nieuw oplaadeiland in Roeselare
14e oplaadeiland in Grimbergen
Blue Corner NV, Rijnkaai 37
2000 Antwerpen / Belgium
T  +32 (0) 3 337 38 30
F  +32 (0) 3 337 38 31
E  info@bluecorner.be

Algemene voorwaarden
Garantievoorwaarden