U bent hier > Home > Elektrisch rijden > Europees parlement: 12.000 laadpunten in België

Blue Corner bouwt mee aan de elektromobiliteit van morgen

 

Antwerpen, 28 september 2015 – Blue Corner is bijzonder tevreden met het voorstel van Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom om 60.000 elektrische voertuigen op onze wegen te laten rijden en 7.400 laadpalen op publiek toegankelijke plaatsen te installeren tegen 2020.

Blue Corner laadpaal in actie

Blue Corner, marktleider in totaaloplossingen voor elektromobiliteit, is volop bezig met de uitbouw van een innovatief en duurzaam laadpuntennetwerk voor elektrische voertuigen en fietsen en maakt hiervoor gebruik van de planningsmethodiek OptiGRID.

Blue Corner kijkt alvast uit naar het actieplan van de minister dat nieuwe impulsen inzake elektromobiliteit zou bevatten. De uitrol van een voldoende groot netwerk van laadpunten om de batterijen van elektrische voertuigen op te laden is één van de belangrijkste technische voorwaarden om de doorbraak van klimaatvriendelijk rijden te kunnen bewerkstelligen. Blue Corner is daarom uitermate tevreden met het voorstel van minister van Energie Annemie Turtelboom om 60.000 elektrische voertuigen op onze wegen te laten rijden en 7.400 laadpalen op publiek toegankelijke plaatsen te installeren tegen 2020.

 

Het actieplan zal een positieve impuls geven aan de vraag naar elektromobiliteit. Blue Corner wil daarom zijn laadnetwerk verder uitrollen bij de gebruiker thuis, op het werk en onderweg zodat de bestuurders van oplaadbare voertuigen zich zorgeloos kunnen verplaatsen. Vandaag bevat het netwerk van Blue Corner 850 publieke laadpunten verspreid over Vlaanderen en Wallonië en zijn er al roamingakkoorden met 8 buitenlandse providers* afgesloten.

 

De verdere uitrol zal stapsgewijs gebeuren en rekening houden met de geleidelijke introductie van elektrische voertuigen op de markt. Om de geografische spreiding van de laadpunten te optimaliseren hanteert Blue Corner OptiGRID, een planningssoftware gebaseerd op big data en ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Gent en de VUB. De toegevoegde waarde van OptiGRID is groot; niet alleen kan men hiermee correct inspelen op de evolutie van de markt van de elektrische voertuigen, maar kan men ook de juiste locatie en de juiste aantallen bepalen voor de publieke ruimte. Hierdoor vermijdt men visuele of fysieke hinder en creëert men geen frustratie bij de gebruikers door bvb wachtrijen.

 

Elektrisch aangedreven voertuigen bieden de beste perspectieven in de transitie naar een koolstofarme en milieuvriendelijke samenleving tegen 2050, zeker in combinatie met hernieuwbare elektriciteit. Blue Corner kijkt al uit naar de details van het actieplan van de minister dat de aankoop van elektrische voertuigen en de verdere uitbouw van de infrastructuur moet stimuleren.


Blue Corner bouwt mee aan de elektromobiliteit van morgen
Europees Parlement: 12.000 laadpunten in België
Gratis benzineauto om op vakantie te gaan moet elektrisch rijden stimuleren
Elektromobiliteit: de sector is er klaar voor
La recharge électrique s'organise
Infrax dicht bij akkoord met Blue Corner en eNovates
Dendermonde rijdt voortaan elektrisch
Pollinkhove: nieuw oplaadpunt elektrische fietsen
Grand Hotel Reylof Gent klaar voor elektrische toekomst
21.000 publieke laadpunten tegen 2020
Vectrix Electric en Blue Corner
Opladen in het buitenland
Edegem start de elektrische wagen
Nieuw oplaadeiland in Roeselare
14e oplaadeiland in GrimbergenBlue Corner NV, Rijnkaai 37
2000 Antwerpen / Belgium
T  +32 (0) 3 337 38 30
F  +32 (0) 3 337 38 31
E  info@bluecorner.be

Algemene voorwaarden
Garantievoorwaarden